Searching...

Apa Kata Mereka Pada Islam?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

William Ewart Gladstone (1809 - 1898) - Mantan PM Britain zaman Queen Victoria "selagi mereka (umat Islam) berpegang dengan kitab ini, selama itulah mereka bangkit dan kita tidak dapat menundukkan mereka. Oleh itu pisahkan mereka dari Kitab ini". - (Ucapan beliau sambil mengangkat Al-Quran dalam Parlimen Britain ketika membincangkan penentangan umat Islam terhadap penjajahan).


Theodore Hertzel - Pencetus idea penubuhan negara Yahudi (tulis buku Negara Yahudi : 1895 ) "misi kalian bukanlah mengeluarkan mereka dari Islam, walaupun yang terakhir ini merupakan keberhasilan yang paling gemilang. Tapi lebih pada usaha bagaimana menjauhkan mereka dari Islam. Jadikanlah mereka sebagai orang Islam yang tidak kenal agamanya sendiri, orang Islam yang gemar berfoya-foya, suka dengan maksiat, hidup semata-mata untuk cari harta dan pangkat. Jika umat Islam sudah menjadi seperti ini, maka misi kalian sudah berhasil. Laksanakan dan tunaikan misi kalian ini dengan penuh kesedaran - ucapan di Persidangan Yahudi di Basle, Switzerland : 1897.Lord Cromer - Gabenor Inggeris di Mesir dan Sudan telah menulis, "bahawasanya tanah jajahan yang diberi kemerdekaan itu perlu diserahkan kepada anak negeri yang dapat melangsungkan dasar-dasar dan polisi yang menjaga kepentingan dan keselamatan Barat. "


Ucapan musuh Islam (Komunis): “Sesungguhnya agama adalah candu ( khayal / mabuk ) kepada masyarakat serta merupakan sebab kepada kemunduran dan kelemahannya.”


Paderi Simon: “Sesungguhnya kesatuan Islam dapat memadukan cita-cita masyarakat Islam serta dapat membantu mereka mengelak diri daripada penguasaan Eropah. Lantaran itu, kita mestilah mengalihkan tumpuan orang Islam daripada kesatuan mereka melalui Kristianisasi (fahaman kristian).”


Lornis Brown: “Apabila orang Islam bersatu di bawah empayar Arab, maka ia boleh menjadi satu malapetaka dan bahaya kepada dunia. Adapun jika mereka kekal dalam perpecahan, maka ketika itu mereka tiada nilai dan tidak memberikan kesan kepada sesiapa. Umat Arab dan umat Islam mestilah terus berpecah-belah supaya mereka terus kekal tanpa kekuatan dan autoriti.”


Arnold Twenbey: Menulis dalam bukunya, Islam, Barat dan Masa Depan: “ sesungguhnya kesatuan Islam sedang tidur. Tetapi kita mesti meletakkan di bawah perkiraan kita bahawa, orang yang tidur boleh jadi akan bangkit.”

Moro Byjer: Menulis dalam bukunya, Dunia Arab Masa Kini: “Telah sabit (tetap) dari segi sejarah bahawa, kekuatan Arab bererti kekuatan Islam. Maka mereka hendaklah dihancurkan supaya dengan kehancuran mereka, Islam akan turut hancur.”W.K Smith – Orientalis Amerika yang mahir dalam hal ehwal Pakistan: “Apabila orang Islam diberikan kebebasan di dunia Islam serta hidup  di bawah sistem demokrasi, maka sesungguhnya Islam akan mendapat kemenangan di Negara-negara tersebut. Hanya dengan cara diktator sahaja yang boleh memisahkan antara umat Islam dan agamanya.”Samuel Zweimer – Ketua Organisasi Kristian dalam satu ucapannya dihadapan para orientalis di sebuah konvensyen: “ sesungguhnya peranan Kristianisasi yang menyebabkan Negara-negara Kristian mengutus kamu untuk melaksanakannya di Negara-negara Muhammad (Negara umat Islam) bukanlah untuk memasukkan orang Islam ke dalam agama Krsitian. Sesungguhnya ini adalah kemuliaan yang mereka tidak berhak untuknya. Sesungguhnya peranan kamu ialah mengeluarkan orang Islam daripada agama Islam supaya ia menjadi satu makhluk yang tiada hubungan yang mengikatnya dengan akhlak yang menjadi pegangan semua ummah dalam kehidupannya. Dengan aktiviti kamu yang sebegini, maka kamu telah membentuk tinjauan pra-penjajahan di dalam kerajaan Islam. Kamu telah mempersiapkan ramai orang bijak pandai dalam kerajaan Islam bagi menyanggupi perjalanan di atas jalan yang telah kamu rintiskannya, iaitu jalan mengeluarkan orang Islam daripada agama Islam.


Sesungguhnya kami mahu kamu mempersiapkan satu generasi yang selari dengan apa yang dikehendaki oleh penjajahan iaitu generasi yang tidak mengambil berat terhadap perkara-perkara yang besar, suka bersantai dan malas serta berusaha untuk mencapai kepuasan syahwat dengan apa cara sekalipun. Apabila ia mengumpul wang, maka ianya untuk (melayani) kehendak hawa nafsunya dan ianya menjadi matlamatnya dalam kehidupan. Ia memperelokkan setiap benda demi memuaskan nafsunya.


Wahai para penyebar Kristian, apabila kamu lakukan perkara demikian, maka sesungguhnya peranan kamu itu telah sempurna dengan sebaik-baik cara.”


Ibn Glorion: “Sesungguhnya perkara yang paling ditakuti yang kami bimbangkannya ialah kembalinya Muhammad SAW baru dipersada Arab.”


Dr. Fidel Castro – Pemimpin sosialis Cuba mengutarakan sebuah nasihat kepada ahli-ahli diplomatik Israel dengan meluangkan masanya selama 2 jam sebagaimana yang terdapat dalam akhbar Grama, Cuba. Di dalam majalah utama Cuba, Castro berkata kepada mereka: “Israel mestilah tidak membiarkan gerakan perjuangan Palestin yang mengambil rupa (dasar) Islam kerana tindakan gerakan-gerakan ini mengambil karakter aqidah dan menjadikannya unggun api semangat yang biasanya kedapatan dalam masyarakat Islam. Semangat keagamaan Arab ini akan memikat pertubuhan-pertubuhan Islam yang lain yang seterusnya akan menyebabkan mustahil bagi Israel untuk menjaga entitinya.Israel juga mesti berusaha untuk menjadikan setiap Negara Arab disekitarnya sebagai Negara yang berpaksikan dasar sosialis. Sesungguhnya pusingan terakhir bagi mana-mana gerakan penentangan Arab yang mempunyai ciri-ciri sosialis ialah kewujudan bersama Arab yang aman bersama Negara sosialis Israel.”


James CallaghanBekas PM Britain menggambarkan ketakutannya terhadap aqidah Islam yang berleluasa di Britain dimana radio Britain telah mengadakan wawancara pada tahun sebelumnya bersama bekas PM Britain tersebut. Juruhebah bertanya beliau tentang topik-topik penting yang akan dibincangkan di konvensyen empat penjuru Guidelope. Jawabnya: “Di antara topik-topik tersebut adalah tentang Iran…” sambil menyambung katanya kepada juruhebah tersebut: “Persoalan Iran mempunyai akar umbi yang dalam. Akar umbi itu yang menyebabkan kita membuat kajian tentang keadaan Turki, Pakistan dan Timur Tengah.”Lalu juruhebah meminta beliau menambahkan penjelasannya. Jawabnya secara ringkas: “Boleh jadi payah untuk kamu memahami apa yang berlegar di kawasan-kawasan ini. Tetapi sebagai seorang pengamal Kristian yang patuh, maka saya katakan kepada kamu: Sesungguhnya di sana terdapat aqidah yang memusuhi kita di sini yang dirasakan dan diketahui benar-benar oleh penganut Kristian tulen. Inilah apa yang akan kami bincangkan dalam konvensyen tersebut”.


Jewish Cronical Majalah Yahudi Britain mengingatkan tentang kebangkitan pemuda-pemuda Islam, lebih-lebih lagi di university-universiti Arab dan Islam. Katanya dalam rencana bertajuk Jihad Pada Jalan Islam: “ pakar-pakar strategi politik Barat akan memperakui kekurangan analisis politik mereka jika mereka membiarkan seruan-seruan yang semakin meningkat yang dihadapi oleh akademi-akademi dan universiti-universiti tempatan di dalam dunia Islam, seperti dibuat semakan terhadap manfaat beragama dan kembali kepada pengajaran Islam yang asas.”

Kimon – Orientalis Perancis menulis dalam bukunya Pathologi Islam: “Saya berpendapat bahawa rukun Islam yang ke-5 mestilah dimusnahkan serta menghapuskan yang lainnya dengan kerja-kerja berat, menghancurkan Ka’abah serta meletakkan Muhammad dan jasadnya di Muzium Lyrther.”

Philip Fondasy – Menulis dalam bukunya Penjajahan Perancis di Afrika Hitam: “Amat penting bagi Perancis untuk menentang Islam di alam ini serta mewujudkan politik permusuhan terhadapnya, juga berusaha sekurang-kurangnya untuk menghentikan perkembangannya.”

Lawrence Brown – “Pemimpin-pemimpin kita menakut-nakutkan kita dengan pelbagai bangsa. Tetapi selepas eksperimen, kita tidak dapati rasionalnya terhadap ketakutan-ketakutan tersebut. Mereka menakut-nakutkan kita dengan bahaya Yahudi, Jepun dan Bolshevik, tetapi ternyata kepada kita bahawa Yahudi adalah kawan-kawan kita, Komunis Bolshevik adalah konfiderasi kita, manakala Jepun pula, terdapat Negara-negara besar demokrasi yang menguruskan penentangannya. Tetapi kami dapati bahawa bahaya sebenar terhadap kita terdapat dalam Islam, dalam kekuatannya untuk berkembang serta menguasai dan dalam ketahanannya yang menggerunkan.”

Morro Byger menulis dalam bukunya Dunia Arab Masa Kini: “Sesungguhnya ketakutan kita terhadap umat Arab dan perhatian kita terhadap mereka bukanlah lahir daripada kewujudan petrol yang banyak pada mereka. Bahkan kerana sebab Islam. Wajiblah memerangi Islam bagi menghalang kesatuan Arab yang soleh yang boleh membawa kepada kekuatan mereka, kerana kekuatan Arab akan sentiasa beriringan dengan kekuatan Islam, kemuliaannya dan perkembangannya.”

Pemimpin Tertinggi Freemason: “Kita hendaklah menguasi golongan perempuan. Apabila kita berjaya menguasai mereka, maka kita sogokkan mereka dengan perkara-perkara yang haram. Kita juga hendaklah memisahkan pasukan tentera mereka daripada agama.”

Pemimpin Tertinggi Imprealis: “Arak dan nyanyian merupakan dua unsur yang mampu menghancurkan umat Muhammad dengan berkesan berbanding 1000 laras meriam, maka untuk itu tenggelamkanlah mereka ke dalam kancah maksiat dan materialistik.”

Karl MarxPengasas ideology sosialis ketika ditanya tentang pengganti kepada aqidah ketuhanan, beliau menjawab: “Penggantinya ialah teater (panggung drama dan filem) , maka palingkan mereka yang sibuk dengan amalan kerohanian kearah pementasan drama.”MiyenSeorang pemimpin di Burma: “Jangan biarkan orang-orang Islam bebas bergerak kerana mereka akan membangunkan kembali kerajaan Arab (kerajaan Islam).”


10 Rancangan Kuffar Hancurkan Islam
 • 1) Lenyapkan sistem pemerintahan Islam.
 • 2) Menghapuskan Al-Quran.
 • 3) Hancurkan akhlak Muslim, fikiran, hubungan mereka dengan Allah dan bebaskan mereka mengikut hawa nafsu.
 • 4) Lenyapkan kesatuan kaum Muslimin.
 • 5) Ragukan kaum Muslimin terhadap agamanya.
 • 6) Lemahkan bangsa Arab.
 • 7) Dirikan negara diktator di dunia Islam.
 • 8) Pisahkan kaum Muslimin dari menguasai perindustrian dan biarkan mereka hancur dengan barangan Barat.
 • 9) Singkirkan tokoh-tokoh Islam dan tamatkan Gerakannya.
 • 10) Rosakkan perempuan dan kembangkan pergaulan bebas.
Renungkanlah...

Konspirasi Pada Agama

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa dengan membaca bahan-bahan ilmiah terbitan saya. Harap anda mendapat ilmu yang bermanfaat dan maklumat penting sedikit sebanyak ianya berguna dalam kehidupan anda.
Kalau anda rasa pandangan di dalam artikel ini ada percanggahan, kepincangan dan perlu diperbetulkan maka dipersilakan untuk berbincang dalam kotak komen di bawah.
Anda ingin tips-tips terbaru untuk kesedaran? Cuma klik di sini atau masukkan email anda di bawah untuk mendapatkan artikel terbaru dari blog ini terus ke email anda:

6 Comments:

 1. hajat nak copy dan bagi link untuk blog ni. tapi cancel la. slmt berblog :)

  BalasPadam
 2. nenek kau ah....cam taik je sebaran kau SHIT UUU.....mmg kau ni...x de adab...islam dah bg pilihan same ade nk memeluk agame islam atau x...x pakse un.....ko tau x...saintis sendiri...buat kajian yg agame islam adelah agame yg trbaik krn....klu kristian btol2 fhm kristian...dye akan peluk islam sebab ape????sebab.....setiap kali dye minx bantuan...dye akan mintak kat MARy(yg dipercayai oleh kaum mereka isreti tuhan)sbb beranakkan Nabi Musa tanpa lelaki)klu x pon...dorg minx kat anak (Nabi Musa)...bukan nye nk minx teros kt tuhan....sbb tu laa...agame dorg ni....memang x logik!!!!apodaa.......

  BalasPadam
 3. saudari NSMJ... kalo nak melenting dan caci maki, jangan kat sini... sy tak bersalah dlm hal ini... yg bersalah adalah org (tokoh2 konspirasi) yg ada dalam entri kat atas... janganlah disebabkan pemikiran racist saudari, boleh menyebabkan pelawat lain yg datang melihat entri sy ni pun turut sama racist... jgn cepat melenting dulu... siasat dengan lebih teliti sebelum buat keputusan... dalamkan ilmu agama saudari tu dulu... lagi elok kalo saudari betulkan imej saudari tu dulu kalo saudari org islam, wajib tutup aurat yer... :D OK, have a nice day... b-(

  BalasPadam
 4. bukan musa la tp ISA ,
  mereka ni sedar tentang kekuatan ISLAM ...
  dengan hanya mengguna pedang di tangan dan kuda , unta sebagai tunggangan , ISLAM telah menjadi kuat ... ISLAM telah mengalahkan mereka ... selagi kita masih berpegang kuat ngan Al Quran serta Sunnah Rasulullah SAW , kita xkan tersesat ...

  BalasPadam
 5. entri ni byk bg kesdaran..
  knp ramai yg xnk amik iktibar..
  maaf kpd yg bkn Islam..tiada niat nk bermusuh..
  hanya org yg memusuhi Islam patut 'diperangi'..
  kpd saudari NSMJ,malu la sikit dgn kata2 tu..
  xnmpk ka rncgn kuffar yg ke-10 tu??
  kesian la dgn diri kita..kita sendiri termasuk dlm rncgn mereka..
  nauzubillah..
  p/s:teguran untuk kita semua..sy pn bknnya sempurna..

  BalasPadam
 6. sebenarnya dah tak banyak negara Islam yg ikut cara pemerintahan Islam yang sebenar. Negara kita pun sama gak..bukan aku nak menunding jari kat mane2 pihak tapi ini adalah kesilapan kita sendiri.Salah satu penipuan sistem barat yang kita dah terpengaruh adalah sistem dalam mahkamah syariah.Tau tak salah satu syarat untuk merdeka yang tak pernah di highlightkan adalah setiap negara2 komanwel tidak boleh sesekali pon menjalankan hukum hudud. Andai kata kita menjalankan hukum hudud, maka perjanjian kemerdekaan boleh ditarik balik. Pernah tak kita terpikir adakah tempoh kemerdekaan yang diberikan kepada negara kita akan diberikan selama lamanya? sebab apa saya kata mcm tu? Kerana dalam perjanjian kemerdekaan xpernah pun menyebut smpi bila kita boleh merdeka. So, kita jgn terlalu yakin yg negara kita sudah merdeka sepenuhnya sebab puak2 yang yahudi yang mencipta perjanjian ini boleh menarik balik apa2 saja perjanjian yang diebrikan kepada semua negara komanwel..asalkan setiap negara komanwel mengikut segala syarat dan arahan mereka..

  BalasPadam

loading...
 
Copyright © 2016. Nukeufo89's Blog - Cara Islam - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger