Searching...

Rejim Syiah Menghasilkan Video Dokumentari: "Kenderaan Tempur VS Manusia"

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Rejim Syiah dengan kerjasama wartawan dari Russia dengan bangganya menghasilkan satu video dokumentari yang dinamakan "Kenderaan Tempur VS Manusia."

Mereka merakamkan video ini di kawasan Sunni, Daraya, Damaskus. (Daraya merupakan kawasan yang menjadi tumpuan pelancong, dahulunya). Kawasan ini telah menyaksikan tiga peristiwa berdarah semenjak tahun lepas, di mana tiga letupan dahsyat telah berlaku di sana, wanita-wanita penduduk Sunni dirogol, dan kanak-kanak disembelih di bahagian leher.


Pada hari normal bagi tentera Syiah di Syria khususnya di kawasan tersebut, mereka menceritakan dalam video tersebut berkenaan dengan rutin harian mereka iaitu keluar dari kediaman mereka, menuju ke kawasan penduduk Sunni, hidupkan kenderaan tempur mereka, dan memusnahkan segala yang ada di kawasan Sunni ini. Selepas mereka puas hati atas kemusnahan yang dilakukan, mereka pun pulang semula ke kediaman mereka.

Inilah kekejaman yang mereka lakukan terhadap saudara seislam dan seakidah dengan kita di Syria. Panjatkanlah doa keatas saudara kita, pintalah imam-imam di masjid berdekatan anda untuk menyelitkan doa buat mereka, mereka sangat memerlukan doa kita semua. Semoga Allah membalas setiap zarah amalan kita. Insya-Allah. 

Berikut adalah klip video dokumentari yang direka oleh puak-puak Syiah Laknatullah tersebut:


Wallahua'lam.
Sumber dari Syria Care.

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa dengan membaca bahan-bahan ilmiah terbitan saya. Harap anda mendapat ilmu yang bermanfaat dan maklumat penting sedikit sebanyak ianya berguna dalam kehidupan anda.
Kalau anda rasa pandangan di dalam artikel ini ada percanggahan, kepincangan dan perlu diperbetulkan maka dipersilakan untuk berbincang dalam kotak komen di bawah.
Anda ingin tips-tips terbaru untuk kesedaran? Cuma klik di sini atau masukkan email anda di bawah untuk mendapatkan artikel terbaru dari blog ini terus ke email anda:

0 Comments:

Catat Ulasan

loading...
 
Copyright © 2016. Nukeufo89's Blog - Cara Islam - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger