Searching...

Revolusi Syria Tidak Mematahkan Semangat Penduduk di Syria

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Beberapa orang mungkin masih lagi tertanya-tanya, mengapa revolusi Syria masih terus berjalan meskipun pasukan tentera rejim Basyar Assad (Syiah) telah melakukan banyak usaha untuk menghancurkannya dengan segala persenjataan milik mereka.

Rejim Syiah telah menggunakan jet tempur, rudal Scud, artileri berat, bom cluster, pelaksanaan lapangan, melakukan keganasan terhadap orang awam yang tidak bersalah dan menganiaya kanak-kanak yang tidak berdosa.

Mereka yang mempersoalkan ini kemungkinan masih lagi tidak tahu bahawa orang-orang Suriah penuh harapan dan tekad. Orang-orang di Suriah sedang berusaha melindungi agama mereka daripada dihina oleh orang-orang Syiah. Mereka sedang berusaha menjaga wanita-wanita mereka daripada dinodai oleh tentara-tentara Syiah rejim Assad. Menyelamatkan anak-anak mereka yang dibunuh dan dicedera oleh penjahat-penjahat bengis yang tak berperikemanusiaan di Suriah. Mereka sedang berusaha mempertahankan tanah air mereka daripada diiktiraf sebagai negara Kuffar Syiah kedua setelah Iran. Mereka ingin melindungi 'izzah agama Islam.

Kami di sini mengharapkan bantuan doa dan derma ikhlas daripada tangan anda semua, bukan kata-kata menyakitkan daripada orang-orang yang tidak tahu bagaimana keadaan rakyat Syria di sana.


Yang Benar,

Pertubuhan Penyayang Islam Membantu Syria,

Wallahua'lam.

P/S: "Semoga Allah melindungi saudara-saudara kita muslim yang seislam dengan kita di seluruh pelusuk negara lain dan menguatkan ikatan persaudaraan kita dengan Iman dan Islam."

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa dengan membaca bahan-bahan ilmiah terbitan saya. Harap anda mendapat ilmu yang bermanfaat dan maklumat penting sedikit sebanyak ianya berguna dalam kehidupan anda.
Kalau anda rasa pandangan di dalam artikel ini ada percanggahan, kepincangan dan perlu diperbetulkan maka dipersilakan untuk berbincang dalam kotak komen di bawah.
Anda ingin tips-tips terbaru untuk kesedaran? Cuma klik di sini atau masukkan email anda di bawah untuk mendapatkan artikel terbaru dari blog ini terus ke email anda:

0 Comments:

Catat Ulasan

loading...
 
Copyright © 2016. Nukeufo89's Blog - Cara Islam - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger