Searching...

Sepintas Lalu Apa yang Berlaku Di Syria Pada Awal Bulan April 2013

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Seorang mujahidin FSA di Homs berjaya memusnahkan kereta kebal rejim Assad model T-72 hanya dengan sebutir bom tangan! Percubaan pertama gagal, tetapi berjaya pada percubaan yang kedua. Allahu Akbar!! Berikut adalah klip video di bawah berserta Firman Allah S.W.T sebagai bukti:

"وَمَا رَمَيْتَ إِذْ رَمَيْتَ وَلَٰكِنَّ اللَّهَ رَمَىٰ"
Maksudnya: Dan bukanlah kamu (wahai Muhammad) yang melempar ketika kamu melempar, akan tetapi Allah jualah yang melempar (untuk membinasakan orang-orang kafir) - (Surah Al-Anfaal ayat 17).


Alhamdulillah... Serangan hendap bertubi-tubi ke arah trak rejim Assad telah menyebabkan trak tersebut hilang kawalan dan melanggar tembok batu. Beberapa tembakan RPG juga telah dilepaskan oleh mujahidin FSA. Allahu Akbar!!! Klip video sebagai bukti:


Akibat terlampau takut kena tembakan mujahidin FSA, SUV yg dinaiki rejim Assad untuk menembak para pejuang FSA telah melanggar kereta dihadapan yang berhenti secara tiba-tiba. Kesan pelanggaran tersebut mengakibatkan kerosakan yg teruk pada SUV tersebut. Allahu Akbar!! Rujuk klip video:


Terkini! Detik-detik kematian Sheikh Mohammad Said Ramadan Al-Bouti secara LIVE! Beliau meninggal kerana diserang pengebom berani mati. Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas beliau. Allahu Akbar!! Rujuk klip video:Mujahideen FSA berjaya dalam satu operasi pembebasan yang membawa kepada penangkapan lebih 100 Shabiha Assad bersama rampasan besar kelengkapan perang baru-baru ini. Rujuk klip video:


Pihak rejim syiah telah melakukan satu letupan di tengah bandar Damsyik dan mereka telah menuduh mujahidin FSA (puak Sunni) yang melakukannya. Kita tahu ini perbuatan jahat Basyar Assad kerana jeneral sama akan muncul di tempat berlakunya letupan tersebut. Berikut adalah empat klip video untuk paparan:

Perkembangan terbaru akan saya UPDATE dari masa ke semasa berkenaan dengan apa yang telah berlaku di Syria. Sama-sama kita tunggu.

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa dengan membaca bahan-bahan ilmiah terbitan saya. Harap anda mendapat ilmu yang bermanfaat dan maklumat penting sedikit sebanyak ianya berguna dalam kehidupan anda.
Kalau anda rasa pandangan di dalam artikel ini ada percanggahan, kepincangan dan perlu diperbetulkan maka dipersilakan untuk berbincang dalam kotak komen di bawah.
Anda ingin tips-tips terbaru untuk kesedaran? Cuma klik di sini atau masukkan email anda di bawah untuk mendapatkan artikel terbaru dari blog ini terus ke email anda:

0 Comments:

Catat Ulasan

loading...
 
Copyright © 2016. Nukeufo89's Blog - Cara Islam - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger