Searching...

Sepintas Lalu Kebangkitan di Lebanon (Lubnan) Terhadap Situasi Di Syria

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Gambar atas: Singa Mujahidin di Al Qusair Homs.

Syeikh Ahmad al-Aseer yang berasal dari Lebanon, mengeluarkan fatwa untuk menggerakkan media massa:
  • Semua muslim di Lebanon (Lubnan) dan diluar yang mampu ke Syria wajib bergabung membela kaum muslimin Syria, khususnya di Homs dan di Al Qusair.
  • Ini adalah pernyataan Jihad sebagai fardhu 'ain bagi semua kaum muslimin untuk menjawab serangan besar-besaran Hizbullah di Al Qusair Homs.
Klip video di bawah: 
Klip video demonstrasi di Homs yang menyokong Syeikh Ahmad Al Aseer dan Ahlul Sunnah Waal Jamaah di Lebanon (Lubnan):Wartawan Lebanon News, Fadl Shaker bersiap sedia menjadi sukarelawan jihad dan membentuk latihan Batalion bebas. Beliau menyatakan sokongan penuh terhadap perancangan Syeikh Ahmad Aseer dan Saleem Rafe'e untuk bergabung dengan para Ahlul Sunnah di Lebanon (Lubnan) dan menghantar mereka ke Syria untuk bertempur dan membela keluarga kita. Beliau juga meminta sesiapa saja untuk membantu dengan pelbagai cara.

Bukti melalui klip video; Fadl Shaker melantunkan semangat Jihad dan Kemenangan:Syeikh Adnan Arour membangunkan dan membangkitkan Ahlul Sunnah di Lebanon (Lubnan) dengan seruan jihad dari saudara-saudara Syria yang sedang bertempur di Al Qusair Homs. Beliau berkata kepada kaum Ahlul Sunnah, "Apa yang kamu semua lakukan..? Hentikan [Hizbussyaitan dari memasuki Syria], pergilah ke Syria dan setidak-tidaknya bantulah saudara-saudaramu di sana. Jika Al Qusair jatuh di tangan Syiah maka itu adalah bencana! Subhanallah!!"

Berjam-jam kemudian, para Ahlul Sunnah di Lebanon (Lubnan) menjawab seruan tersebut dan setuju bahawa para pemuda Ahlul Sunnah harus bertempur di Syria melawan Hizbussyaitan. Allahu akbar!!

Rujuk klip video di bawah:Ahlul Sunnah di Lebanon (Lubnan) mengisytiharkan perang ke atas Hizbullah (klip video bukti):Syeikh Haidar mengisytiharkan jihad, permulaan bagi penghormatan Ramadi, Irak, klip video:Klip video Mujahidin menyerang kedudukan Hizbullah di Al Qusair Homs:Wallahua'lam.
Sumber dari Syria Care.

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa dengan membaca bahan-bahan ilmiah terbitan saya. Harap anda mendapat ilmu yang bermanfaat dan maklumat penting sedikit sebanyak ianya berguna dalam kehidupan anda.
Kalau anda rasa pandangan di dalam artikel ini ada percanggahan, kepincangan dan perlu diperbetulkan maka dipersilakan untuk berbincang dalam kotak komen di bawah.
Anda ingin tips-tips terbaru untuk kesedaran? Cuma klik di sini atau masukkan email anda di bawah untuk mendapatkan artikel terbaru dari blog ini terus ke email anda:

0 Comments:

Catat Ulasan

loading...
 
Copyright © 2016. Nukeufo89's Blog - Cara Islam - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger