Searching...

Tentera Dari Jordan Bertempur Di Syria Melawan Tentera Hizbullah

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Jabhat Al-Nusra dari Jordan telah menyatakan bahawa konfrontasi terhadap ketenteraan Hizbullah di Syria perlu diberi keutamaan. Ini ditetapkan setelah Setiausaha Agung Hizbullah, Hassan Nasrallah menyatakan bahawa Hizbullah akan membela Syria dan membantunya menjadi negara pertahanan dari serangan tentera Jabhat Al-Nusra. Hizbullah berada di Syria atas keputusan dan kehendak Iran.

Namun misi utama Jabhat Al-Nusra bukan membebaskan Syria daripada pemerintahan diktator dan mengubahnya menjadi negara demokrasi moden. Tetapi tujuan mereka adalah agar mereka dan umat Islam akan bersama-sama bertempur dengan melawan musuh-musuh Islam walau di mana jua mereka berada. Dengan itu, pertempuran mereka melawan Hizbullah bukan sahaja menetap di Syria, malah mereka akan berpindah ke Lebanon. Mereka tidak membezakan antara Hizbullah dan Syiah sebagaimana mereka tidak membezakan antara Assad dan Alawit. 

Berita di atas sekaligus menyanggah fitnah yang pernah dilontarkan ke atas Jabhat Al-Nusra iaitu mereka bertempur demi kekuasaan. Bukan. Bukan demi kekuasaan. Mereka sebenarnya bertempur semata-mata demi umat Rasulullah S.A.W yakni dengan menegakkan syiar Islam.

Berikut saya sertakan video pelaksanaan hukuman mati terhadap 11 tentera Alawit Assad yang dilaksanakan oleh Jabhat Al Nushra di Dier Ezzor Syria, sebagai tindak balas terhadap pembunuhan beramai-ramai di Baniyas di mana ratusan penduduk Baniyas disembelih dengan pisau. Video ini mengandungi unsur yang ngeri yakni 18SG, jadi anda disarankan untuk tonton dengan berhati-hati:Wallahua'lam.

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa dengan membaca bahan-bahan ilmiah terbitan saya. Harap anda mendapat ilmu yang bermanfaat dan maklumat penting sedikit sebanyak ianya berguna dalam kehidupan anda.
Kalau anda rasa pandangan di dalam artikel ini ada percanggahan, kepincangan dan perlu diperbetulkan maka dipersilakan untuk berbincang dalam kotak komen di bawah.
Anda ingin tips-tips terbaru untuk kesedaran? Cuma klik di sini atau masukkan email anda di bawah untuk mendapatkan artikel terbaru dari blog ini terus ke email anda:

0 Comments:

Catat Ulasan

loading...
 
Copyright © 2016. Nukeufo89's Blog - Cara Islam - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger