Searching...

[TERBARU] Serangan Bom Api (Napalm Strike) Milik Iran Ke Atas Syria

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Gambar di atas sekadar gambaran dan hiasan semata-mata

Serangan terbaru bom api (napalm strike) milik Iran telah digugurkan ke Syria dan seorang lelaki yang akan dipertontonkan dalam klip video sebentar lagi merupakan salah seorang daripada ramai mangsa-mangsa bom api berkenaan.

Inilah kesannya (rujuk klip video di bawah) selepas terkena tempias bom api itu dan beginilah keadaan mangsa selepas 3 minggu dirawat. Lelaki ini bertuah kerana dapat hidup lebih dari 3 minggu. Selalunya mangsa bom api akan melecur lalu mencair akibat kepanasan bom api yang melampau itu. Alhamdulillah, beliau masih boleh bernafas. Malangnya, Syria kekurangan alat perubatan khas untuk menangani mangsa-mangsa bom api Iran. Berikut adalah klip video seorang lelaki yang terkena tempias bom api tersebut:


Lelaki dalam klip video di atas telah diberi rawatan selama 3 minggu. Keperluan ubat-ubatan untuk mengatasi kes-kes sebegini, sudah sangat terdesak di Syria.

Penggunaan napalm, iaitu sejenis bom api terbaru Iran, telah diuji ke atas kelompok Sunni di Syria. Lihat, bagaimana rupa serangan bom api (napalm strike) dalam klip video berikut:


[OFF TOPIC] Klip video yang berikutnya menyaksikan mujahidin FSA meledakkan Pangkalan shabiha (askar tali barut Assad) di Damaskus dan membunuh 150 tentera Syiah:


Wallahua'lam. Sumber dari Syria Care Malaysia dan Indonesia.

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa dengan membaca bahan-bahan ilmiah terbitan saya. Harap anda mendapat ilmu yang bermanfaat dan maklumat penting sedikit sebanyak ianya berguna dalam kehidupan anda.
Kalau anda rasa pandangan di dalam artikel ini ada percanggahan, kepincangan dan perlu diperbetulkan maka dipersilakan untuk berbincang dalam kotak komen di bawah.
Anda ingin tips-tips terbaru untuk kesedaran? Cuma klik di sini atau masukkan email anda di bawah untuk mendapatkan artikel terbaru dari blog ini terus ke email anda:

3 Comments:

  1. bukan ke sekarang syiah dan sunni dlm perbincangan untuk berbaik.

    BalasPadam
  2. Yup, mereka masih dlm perbincangan. Tapi tak dapat nak dipastikan sama ada puak syiah mahu bela kaum sunni di syria atau tak. Boleh tengok kat pautan di http://www.al-ahkam.net/home/media-conference-joint-appeal-sunni-and-shia-muslims

    BalasPadam
  3. Baru jumpa gambor Tun M dengan pemimpin Syiah. Kerjasama antara mereka? Wallahua'lam...

    BalasPadam

loading...
 
Copyright © 2016. Nukeufo89's Blog - Cara Islam - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger