Searching...

[TERKINI] Sekilas Berita Mengenai Serangan Di Al-Qusair

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Gambar di atas adalah Ledakan dari operasi syahid Jabhat Al Nushra di Homs.

- Serangan puluhan roket secara bertubi-tubi oleh pasukan Assad dan Hizbullah ke Al-Qusair telah mengorbankan 32 orang awam dan melukai lebih 400 orang awam.

- Lebih 111 tentera Hizbullah terbunuh dan cedera diserang oleh gempuran Mujahidin di barat Al-Qusair. Takbir!!

- Terjadi pembelotan secara besar-besaran di barisan pasukan Assad di Al-Qusair Homs. Takbir!!

- Jutaan "thumbs up" untuk Brigade Pertahanan Islam Lebanon dan [Syeikh Ahmad Al-Aseer]. Sejumlah besar Mujahidin dari Akkar dan Tripoli, serta dari Donnieh, baru saja tiba di dalam kota Al-Qusair. Takbir!! 

- Sebuah pesawat Pengintai milik Hizbullah berjaya ditembak jatuh oleh Mujahidin di Al-Qusair. Takbir!!

- 12 Mujahidin asal Tripoli Lebanon, telah syahid (insya Allah) di Al-Qusair. Mereka adalah pendukung Syeikh Salem Al-Rafi'i yang dikirim ke Al-Qusair untuk membantu saudara di Syria. Semoga Allah menerima mereka sebagai syuhada dan menempatkan mereka di jannah Firdaus, aamiin.

- Stesen TV Syiah MANAR mengakui bahawa salah satu daripada 120 tentara Hizbullah yang tewas di Al-Qusair adalah saudara ipar Hassan Nasrullah. Takbir!!

- Mujahidin menghancurkan 7 kereta kebal milik Assad, 2 kereta dan 3 jentolak milik Hizbullah, serta membunuh 30 tentera Hizbullah yang sedang berusaha memasuki Al-Qusair. Salah satu tentera Hizbullah yang terkorban itu adalah Komandan. Takbir!!

- Jabhat Al-Nushra melakukan 2 operasi syahid: 12 tan bahan peledak dan 7 tan. Seorang Mujahidin asal Maroko dan seorang lagi asal Arab Saudi menuju ke Pos Keamanan di Suq Al-Ghanam dan satu lagi dekat kilang permaidani di wilayah yang merupakan pos keamanan terbesar yang menghalangi jalan antara Tilbissiya Homs. Operasi ini telah mengorbankan 90 tentera Hizbullah dan Assad tanpa ada satu pun yang masih hidup. Takbir!!

Wallahua'lam. Sumber dari Syria Care.

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa dengan membaca bahan-bahan ilmiah terbitan saya. Harap anda mendapat ilmu yang bermanfaat dan maklumat penting sedikit sebanyak ianya berguna dalam kehidupan anda.
Kalau anda rasa pandangan di dalam artikel ini ada percanggahan, kepincangan dan perlu diperbetulkan maka dipersilakan untuk berbincang dalam kotak komen di bawah.
Anda ingin tips-tips terbaru untuk kesedaran? Cuma klik di sini atau masukkan email anda di bawah untuk mendapatkan artikel terbaru dari blog ini terus ke email anda:

0 Comments:

Catat Ulasan

loading...
 
Copyright © 2016. Nukeufo89's Blog - Cara Islam - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger