Searching...

[VIDEO] Kerja-kerja Pembuatan Meriam (Canon) Oleh Mujahidin Syria

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Mujahidin Syria memang kreatif dan genius. Seperti yang telah saya katakan dalam entri yang lepas yang bertajuk, [Senjata Baru Ciptaan Mujahidin Syria]. Lihat, meskipun dengan bahan seadanya (ala kadar) iaitu hanya memanfaatkan besi-besi terpakai mahupun terbuang yang senang ditemukan di mana-mana dan peralatan yang serba sederhana, mereka mampu menghasilkan meriam (Cannon) buatan mereka sendiri!

Ghanimah (harta rampasan perang) dan sumbangan buah fikiran (idea) untuk mencipta senjata adalah dalam bentuk pertolongan Allah bagi Mujahidin Syria untuk menambah keperluan senjata, pada ketika dunia tidak mempedulikan sumbangan berupa bantuan terhadap situasi rakyat Syria yang memerlukan pembelaan diri daripada penindasan.

Sungguh, [Allah adalah sebaik-baik pemberi, penyedia dan perancang]. Itulah kenapa DOA menjadi senjata utama bagi Mujahidin Syria. Hanya Allah, tempat mereka bersandar dan mengharapkan pertolongan. Saksikan klip video para mujahidin Syria melakukan kerja-kerja mencipta senjata mereka:


Wallahua'lam.

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa dengan membaca bahan-bahan ilmiah terbitan saya. Harap anda mendapat ilmu yang bermanfaat dan maklumat penting sedikit sebanyak ianya berguna dalam kehidupan anda.
Kalau anda rasa pandangan di dalam artikel ini ada percanggahan, kepincangan dan perlu diperbetulkan maka dipersilakan untuk berbincang dalam kotak komen di bawah.
Anda ingin tips-tips terbaru untuk kesedaran? Cuma klik di sini atau masukkan email anda di bawah untuk mendapatkan artikel terbaru dari blog ini terus ke email anda:

0 Comments:

Catat Ulasan

loading...
 
Copyright © 2016. Nukeufo89's Blog - Cara Islam - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger