Searching...

Berita Pengesahan Terbaru (9/6/2013) Dari Al-Qusayr, Syria

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Pengesahan terbaru Mujahidin kepada sepasukan Media FIPS, pada malam hujung minggu (9/06/2013) di Syria.

Kota Al-Qusayr masih dikuasai oleh Mujahidin. Dan pasukan sekutu Syiah hanya menguasai bahagian tengah kota itu. Video pemasangan bendera, "Ya Husein" yang disiarkan oleh tentara rejim Assad, cuma diambil di daerah terpencil di Al-Qusayr. Al-Qusayr belum sepenuhnya dikuasai oleh sekutu Syiah pendukung Assad.

Mujahidin bukan kalah dalam peperangan, namun begitu sebahagian daripada mereka memang ditugaskan untuk mengundurkan diri sebagai perancangan strategi. Mereka yang berundur diri ini, ditugaskan untuk mencari subsidi bekalan peluru untuk para pejuang yang bertahan di Al-Qusayr.

Berkata mujahidin, "Sebahagian daripada kami kehabisan bekalan peluru, sementara itu tentera Syiah memerangi kami dengan cara pengecut." Tambahnya lagi, "Mereka menggunakan senjata jarak jauh kerana mereka tidak berani berhadapan langsung dengan kami."

Tentara rejim Assad dan sekutu Syiah yang berhadapan langsung dengan mujahidin Syria selalu saja kalah. Jumlah korban tentera Hizbullah di Al-Qusayr sudah melebihi 500 orang. Itulah kenapa mereka (sekutu Syiah) hanya berani menyerang kami dengan senjata jarak jauh.

P/S: Gambar di atas ialah Hadi al-Abdullah dan Mujahidin di pinggiran Al-Qusayr. Mereka berundur diri untuk mencari pasukan bekalan peluru, dan akan kembali semula dengan segera insya Allah.


Mujahidin melancarkan Roket Buatan Sendiri.


Mari tonton klip video mujahidin melancarkan serangan roket canggih buatan mereka seakan-akan peluru berpandu (bukan bazooka!) secara LIVE seperti dalam gambar di atas. Sila klik Like atau klik Tweet terlebih dahulu untuk membuka (unlock) link URL klip video di bawah:


Wallahua'lam.

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa dengan membaca bahan-bahan ilmiah terbitan saya. Harap anda mendapat ilmu yang bermanfaat dan maklumat penting sedikit sebanyak ianya berguna dalam kehidupan anda.
Kalau anda rasa pandangan di dalam artikel ini ada percanggahan, kepincangan dan perlu diperbetulkan maka dipersilakan untuk berbincang dalam kotak komen di bawah.
Anda ingin tips-tips terbaru untuk kesedaran? Cuma klik di sini atau masukkan email anda di bawah untuk mendapatkan artikel terbaru dari blog ini terus ke email anda:

1 Comments:

  1. dah kalah, hizbullah telah menunjukkan skil mereka menentang takfiris, laporan wiki 1257 rebel dibunuh,1192 cedera,,1000 ditangkap, beberapa(5) komandan rebel terbunuh,melarikan diri dari medan perang 600 orang(bukan wiki).

    yang pelik, nasrullah telah menjanjikan kemenangan sebelum perang lagi
    =after qusayr everything is expected

    BalasPadam

loading...
 
Copyright © 2016. Nukeufo89's Blog - Cara Islam - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger