Searching...

Fatwa Imam Khomeini Telah Memakan Dirinya Sendiri!

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Di dunia lagi Allah S.W.T telah tunjukkan keadilan-Nya dan kekuasaan-Nya. Inilah apa yang telah berlaku terhadap pemimpin agung Syiah suatu masa dahulu iaitu Ayatollah Khomeini. Fatwanya telah memakan dirinya sendiri (umpama meludah ke langit) ketika jenazahnya hendak dikebumikan.

Fatwa Imam Khomeini ada pernah menyebut: "Barangsiapa yang meninggal lalu jenazahnya jatuh dari keranda jenazah, maka dia termasuk dari golongan penghuni neraka." Dan dalam fatwanya yang lain pula, Khomeini ada mengatakan; "Salah satu daripada tanda-tanda su'ul khotimah adalah jatuhnya dari keranda jenazah ketika si mati hendak dikebumikan."

Dan lihatlah apa yang Allah S.W.T telah lakukan ke atas jenazah Khomeini, ketika dia hendak dikebumikan, jenazahnya sudah tiga kali jatuh dari kerandanya, ditambah pula auratnya terbuka. Di dunia lagi Allah S.W.T telah tunjukkan keaibannya saat-saat jenazahnya hendak dikebumikan! Gambar jenazahnya ketika hendak dikebumikan ada, tapi tidak boleh di dedahkan secara meluas (umum) disebabkan keaibannya. kalau anda nak tengok juga, kenalah klik Like atau klik Tweet dahulu di bawah untuk membuka (unlock) link URL gambar tersebut:


Manakala klip video semasa keranda Khomeini diusung oleh orang ramai, ada sekali kerandanya terjatuh:


Firman Allah S.W.T:

قُلِ اللَّهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَن تَشَاء وَتَنزِعُ الْمُلْكَ مِمَّن تَشَاء وَتُعِزُّ مَن تَشَاء وَتُذِلُّ مَن تَشَاء بِيَدِكَ الْخَيْر

ُ إِنَّكَ عَلَىَ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

Maksudnya: "Katakanlah (wahai Muhammad): "Wahai Tuhan yang mempunyai kuasa pemerintahan! Engkaulah yang memberi kuasa pemerintahan kepada sesiapa yang Engkau kehendaki, dan Engkaulah yang mencabut kuasa pemerintahan dari sesiapa yang Engkau kehendaki. Engkaulah juga yang memuliakan sesiapa yang Engkau kehendaki, dan Engkaulah yang menghina sesiapa yang Engkau kehendaki. Dalam kekuasaan Engkaulah sahaja adanya segala kebaikan. Sesungguhnya Engkau Maha Kuasa atas tiap-tiap sesuatu." (Surah Ali Imran ayat 26).

Wallahua'lam.

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa dengan membaca bahan-bahan ilmiah terbitan saya. Harap anda mendapat ilmu yang bermanfaat dan maklumat penting sedikit sebanyak ianya berguna dalam kehidupan anda.
Kalau anda rasa pandangan di dalam artikel ini ada percanggahan, kepincangan dan perlu diperbetulkan maka dipersilakan untuk berbincang dalam kotak komen di bawah.
Anda ingin tips-tips terbaru untuk kesedaran? Cuma klik di sini atau masukkan email anda di bawah untuk mendapatkan artikel terbaru dari blog ini terus ke email anda:

0 comments:

Post a Comment

loading...
 

Total Pageviews

Jumlah Pelawat

Copyright © 2016. Nukeufo89's Blog - Cara Islam - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger