Searching...

[GEMPAR] Kemenangan Para Mujahidin yang Sungguh Luar Biasa!

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Alhamdulillah! Allahu Akbar!! Mujahidin telah mengambil alih Pangkalan tentera Al Iskan di Idlib, serta membunuh 400 tentara Assad dengan merujuk pada gambar peta di atas.

Kelompok Mujahidin yang terlibat dalam pertempuran tersebut adalah:
  • Jabhah Al-Nusrah.
  • Liwa' Al-Tawhid.
  • Liwa' Al-Haq.
  • Harakah Ahrar Al-Syam.

Kemenangan Mujahidin di Al Iskan sungguh luar biasa dan mengejutkan:
  1. Cuma memerlukan 3 hari sahaja untuk menakluki kawasan tersebut.
  2. Pasukan rejim Assad tidak mampu untuk bertahan, meskipun kawasan itu hanya berjarak 5 kilometer dari barat kota Idlib.

Ini mencerminkan kekuatan pasukan Assad yang begitu lemah di Idlib. Penaklukan ini akan memudahkan Mujahidin untuk menyerang kota Idlib.

Berikut adalah klip videonya hasil penaklukan mereka:

Kereta kebal:Peluru kereta kebal:Kawasan Pangkalan Tentera Al Iskan dekat Idlib:Kemenangan mujahidin menawan pangkalan kereta kebal!


Mujahidin Harakah Ahrar Al-Syam sedang duduk dan berdiri di atas kereta kebal yang sedang berjalan setelah mereka berjaya merebut Pangkalan kereta kebal Morek di Hamah 3 hari lalu. Rujuk link URL klip videonya:Kemenangan mujahidin memusnahkan kereta kebal milik rejim!


Allahu Akbar!! Alhamdulillah dengan pertolongan Allah S.W.T, mujahidin dari kelompok Liwa' Al-Tauhid berjaya memusnahkan kereta kebal T72 milik rejim di bandar tentera Meng Aleppo dengan menggunakan senjata roket peluru berpandu (target lock).

Rujuk link URL Klip Videonya:

1. Persiapan sebelum melancarkan roket peluru berpandu:

2. Tank pertama yang hancur di bandar militer Meng:

3. Tank kedua yang hancur di bandar militer Meng:


Kesimpulan yang dapat kita ambil, dengan merujuk pada firman Allah S.W.T:

فَلَمْ تَقْتُلُوهُمْ وَلَـكِنَّ اللّهَ قَتَلَهُمْ وَمَا رَمَيْتَ إِذْ رَمَيْتَ وَلَـكِنَّ اللّهَ رَمَى وَلِيُبْلِيَ الْمُؤْمِنِينَ مِنْهُ بَلاء حَسَناً إِنَّ اللّهَ سَمِيعٌ 

عَلِيمٌ

Maksudnya: "Maka bukanlah kamu yang membunuh mereka, akan tetapi Allah jualah yang menyebabkan pembunuhan mereka. Dan bukanlah engkau (wahai Muhammad) yang melempar ketika engkau melempar, akan tetapi Allah jualah yang melempar (untuk membinasakan orang-orang kafir), dan untuk mengurniakan orang-orang yang beriman dengan pengurniaan yang baik (kemenangan) daripadaNya. Sesungguhnya Allah Maha Mendengar, lagi Maha Mengetahui." [Surah Al-Anfal ayat 17].


Selingan!


Mari tonton klip video mujahidin letupkan kereta kebal rejim dengan menggunakan RPG peluru berpandu jenis M79 'wasp' 90 mm anti kereta kebal. Senjata tersebut menggunakan peluru seberat 3.5kg! Klip video tersebut nampak real macam dalam movie! Jaraknya begitu dekat sekali! 

Meskipun letupan tersebut besar, krew kereta kebal rejim masih hidup lagi, tapi kereta kebal tersebut sudah mengalami total loss! Kalau anda mahu tonton klip videonya, sila klik Like atau klik tweet terlebih dahulu untuk membuka (unlock) link URL klip video tersebut di bawah:


Wallahua'lam.

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa dengan membaca bahan-bahan ilmiah terbitan saya. Harap anda mendapat ilmu yang bermanfaat dan maklumat penting sedikit sebanyak ianya berguna dalam kehidupan anda.
Kalau anda rasa pandangan di dalam artikel ini ada percanggahan, kepincangan dan perlu diperbetulkan maka dipersilakan untuk berbincang dalam kotak komen di bawah.
Anda ingin tips-tips terbaru untuk kesedaran? Cuma klik di sini atau masukkan email anda di bawah untuk mendapatkan artikel terbaru dari blog ini terus ke email anda:

0 Comments:

Catat Ulasan

loading...
 
Copyright © 2016. Nukeufo89's Blog - Cara Islam - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger