Searching...

Hikmah Daripada Tragedi yang Menimpa Di Al-Qusayr

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Hikmah positif daripada 'tragedi' yang menimpa di Al-Qusayr tempoh hari lalu sedikit sebanyak telah mendorong Arab Saudi mahu memberi lebih banyak lagi senjata berkualiti untuk Mujahidin. Arab Saudi telah mengirimkan senjata sebanyak 250 pelancar peluru berpandu Konkurs berserta pelurunya ke FSA melalui Turki.

Sementara itu, Rusia menegaskan akan terus mengirimkan sistem pertahanan peluru berpandu jenis S-300 (menyerupai sistem pertahanan patriot U.S.A) ke rejim Assad di Syria. Rujuk gambar di bawah.


Presiden Basyar Assad mendakwa, senjata pertahanan peluru berpandu S-300 dari Russia itu sudah berada tiba di Damsyik, Syria beberapa hari yang lalu.

Bantuan sekutu Assad semakin diperlukan berikutan Angkatan Udara Assad telah kalah dalam pertempuran, Selain itu, banyak kendaraan perang (kereta kebal dan lain-lainnya) yang telah rosak. Pesawat tempur Yang telah hancur berjumlah separuh daripada 370 pesawat tempur tahun lalu, berserta hancurnya dua pertiga daripada jumlah 360 helikopter yang dimiliki oleh rejim Assad.

Gambar di atas menunjukkan 'Konkurs in action' di pergunungan Hoihna Aleppo. Paling efektif untuk menghadapi tank T27 Rusia.

Allahu akbar! Senjata Konkurs buatan Croatia bantuan Arab Saudi telah sampai ke tangan tentera F.S.A dan telah bersedia untuk digunakan. Tontonlah klip videonya di bawah. Sungguh menakjubkan! Sila klik Like atau klik Tweet terlebih dahulu untuk membuka (unlock) klip video di bawah:


Ya Allah, kuatkanlah barisan Mujahidin dan berilah mereka kemenangan...

Wallahua'lam.

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa dengan membaca bahan-bahan ilmiah terbitan saya. Harap anda mendapat ilmu yang bermanfaat dan maklumat penting sedikit sebanyak ianya berguna dalam kehidupan anda.
Kalau anda rasa pandangan di dalam artikel ini ada percanggahan, kepincangan dan perlu diperbetulkan maka dipersilakan untuk berbincang dalam kotak komen di bawah.
Anda ingin tips-tips terbaru untuk kesedaran? Cuma klik di sini atau masukkan email anda di bawah untuk mendapatkan artikel terbaru dari blog ini terus ke email anda:

0 Comments:

Catat Ulasan

loading...
 
Copyright © 2016. Nukeufo89's Blog - Cara Islam - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger