Searching...

Kebenaran yang Tidak Diketahui Dunia

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Kebenaran yang tidak diketahui dunia. Begitulah yang dapat kita gambarkan apabila kita meneliti gambar di bahagian atas menunjukkan bandar di wilayah Homs yang menjadi tempat tinggal masyarakat [Sunni]. Kawasan tersebut dibom dan diserang oleh rejim Basyar Assad dari segenap penjuru sehingga menjadi hancur dan rata.

Dalam gambar di bawah pula diambil pada hari semalam (19 Jun 2013) di sebuah pekan kecil yang didiami masyarakat [Syiah] juga di wilayah Homs. Walaupun mereka merupakan golongan minoriti di bandar ini, tetapi mereka tidak pernah diserang oleh mujahidin FSA sebagaimana yang dilakukan oleh rejim Basyar Assad terhadap masyarakat Sunni. Bahkan mereka (masyarakat Syiah) di kawasan yang mereka diami itu tidak pernah rejim dan sekutu Basyar Assad menyerang kawasan mereka.

Adakah dunia kini masih buta lagi? Wallahua'lam. Sumber dari Revolusi Syria.

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa dengan membaca bahan-bahan ilmiah terbitan saya. Harap anda mendapat ilmu yang bermanfaat dan maklumat penting sedikit sebanyak ianya berguna dalam kehidupan anda.
Kalau anda rasa pandangan di dalam artikel ini ada percanggahan, kepincangan dan perlu diperbetulkan maka dipersilakan untuk berbincang dalam kotak komen di bawah.
Anda ingin tips-tips terbaru untuk kesedaran? Cuma klik di sini atau masukkan email anda di bawah untuk mendapatkan artikel terbaru dari blog ini terus ke email anda:

0 Comments:

Catat Ulasan

loading...
 
Copyright © 2016. Nukeufo89's Blog - Cara Islam - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger