Searching...

Kenapa Umat Islam Wajib Menentang Basyar Assad Habis-habisan?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Inilah jawapannya bagi mereka yang masih tidak tahu lagi kenapa umat Islam wajib menentang Basyar Assad habis-habisan: 
  • Basyar Assad dan sekutunya telah melakukan kerosakan di bumi Syria dan menyembunyikannya dari dunia luar dengan menyekat media-media utama daripada menyebarkan fakta dan kebenaran.
  • Orang-orang awam menyahut seruan jihad seperti mana yang telah dinyatakan oleh Ulama'-ulama' Ahli Sunnah Waal Jamaah.
  • Misi tentera F.S.A. [Sunni] mengangkat senjata adalah utk melindungi rakyat-rakyat Syria daripada kekejaman tentera-tentera Assad (Syiah Nusairiyah/Alawiyah) dan sekutu-sekutu Syiah dari Iran, Lebanon (Syiah Imamiyah).
  • "Kita tidak akan menentang, jika mereka melindungi rakyat." Kata-kata tentera F.S.A.
  • Ramai dalam kalangan bekas tentera Assad yang membelot, dan menyebelahi F.S.A.
  • Basyar Assad laknatullah dan rejim sekutunya di antara musuh umat Islam sekarang.
  • Mereka yang berakidah Syiah Nusairiyah/Alawiyah yang sama sekali bukan dari Islam, tetapi mereka menzahirkan bahawa mereka adalah Islam.
  • Mereka tidak pernah sesekali memuliakan Al-Qur'an apatah lagi rumah-rumah Allah S.W.T (masjid).
  • Kesyirikan yang di ajar kepada rakyat Syria supaya menyembahnya dan perkara inilah yang dilawan oleh golongan [Sunni] yang di tindas di sana.
  • Tentera-tentera mereka di larang untuk mengerjakan solat dan banyak lagi kekufuran yang lain.

Umat Islam sedunia... Adakah anda masih mahu membisu lagi dengan tidak mengongsikan klip video di bawah ini kepada yang lain? Berikut adalah klip video yang mesti (wajib) dikongsikan:


Lagi klip video mengenai Syiah melaknat para sahabat Nabi bahkan Siti Aisyah r.a:Perancangan fitnah oleh sekutu pasukan Assad.

(20 Jun 13) Sumber HAM Syria memberitahukan tentang perancangan pasukan Assad untuk memburukkan gambaran mengenai Revolusi Syria dan puak-puak Mujahidin.

Pusat Media Syria mengatakan, "Menjelang dalam beberapa hari lagi, akan terbitnya video-video mengenai penyeksaan dan pembunuhan beramai-ramai yang mana aksi dalam video-video itu akan disabitkan (dituduhkan) terhadap tentera F.S.A dan kelompok-kelompok jihad yang melakukan aksi dalam video-video tersebut."

Hal tersebut adalah permintaan daripada pihak Russia. Pasukan yang bersekutu dengan rejim Assad, diperintahkan untuk membuat video-video mengenai penyeksaan dan pembunuhan tahanan rakyat awam dengan mensabitkan kesalahan tindakan itu terhadap tentera F.S.A.


Rejim Assad Minta PBB Tangkap Ulama' Penyeru Jihad Syria.

Setelah kehabisan idea untuk menghadapi fatwa jihad yang dikeluarkan oleh para ulama' dan da'i ummah iaitu melawan rejim Assad, maka Basyar Assad menghantar surat kepada PBB agar mengeluarkan waran tangkap untuk penangkapan para ulama' dan da'i ummah yang mengeluarkan fatwa jihad di Syria.

Di antara para ulama' dan da'i yang mereka adukan terhadap PBB dengan membuat tuduhan kononnya para ulama' dan da'i tersebut yakni mufti Saudi Syeikh Abdul Aziz Ali Syeikh, Syeikh Muhammad Al Arifi, Syeikh Yusuf Al Qardhawi, Syeikh Muhammad Hasan dan Syeikh Safwat Hijazi menyokong aksi pengganas (terrorisme).

Assad menuntut Dewan Keamanan PBB untuk mengambil tindakan tegas terhadap sejumlah para ulama' dan da'i yang menyerukan tuntutan jihad tersebut.

Wallahua'lam. Sumber dari Syria Care Malaysia dan Indonesia.

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa dengan membaca bahan-bahan ilmiah terbitan saya. Harap anda mendapat ilmu yang bermanfaat dan maklumat penting sedikit sebanyak ianya berguna dalam kehidupan anda.
Kalau anda rasa pandangan di dalam artikel ini ada percanggahan, kepincangan dan perlu diperbetulkan maka dipersilakan untuk berbincang dalam kotak komen di bawah.
Anda ingin tips-tips terbaru untuk kesedaran? Cuma klik di sini atau masukkan email anda di bawah untuk mendapatkan artikel terbaru dari blog ini terus ke email anda:

0 Comments:

Catat Ulasan

loading...
 
Copyright © 2016. Nukeufo89's Blog - Cara Islam - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger