Searching...

Masih Tak Percaya Dengan Kekejaman Puak-puak Syiah? Nah Ini Buktinya Melalui Sejarah...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hari Isnin semalam adalah hari ulang tahun kematian pemerintah Syria yang terdahulu, iaitu Hafez Assad yakni bapa kepada Basyar Assad. Tarikh kematiannya ialah 10 Jun 2000 yang lalu. Sumbangannya terhadap rakyat Syria terdahulu akan dibentangkan di bawah. Sama-sama kita hayati sumbangan Hafez Assad.

Hafez Assad merupakan seorang pemerintah yang zalim berasal dari kelompok [fahaman Syiah Nusairiah] di Syria. Pada masa itu, puak-puak Syiah adalah golongan minoriti yang rata-ratanya terdiri daripada golongan pemerintah. Hafez Assad adalah pemerintah kuku besi dan rasis terhadap rakyat Sunni. Berikut adalah kekejamannya terhadap rakyat Sunni: 
  • Hafez Assad Telah mengorbankan lebih 40,000 Muslim Sunni di Hama dan di Halab dalam revolusi Syria pertama menentang Syiah pada tahun 1982. 
  • Hafez Assad menggunakan kereta kebalnya memasuki masjid semasa rakyat Sunni sedang bersolat, dan telah merogol wanita-wanita Sunni yang berada di dalam masjid di hadapan khalayak ramai. Sama seperti perbuatan darah dagingnya yakni Basyar Assad pada hari ini, Cuma bezanya pada 1980-an mereka tidak mempunyai Facebook!

Hafez Assad adalah manusia yang pertama mengisytiharkan dirinya sebagai Tuhan di Syria. Hafez Assad memaksa rakyatnya di Syria untuk mengatakan dan menerima bahawa dia adalah Tuhan selama lebih 30 tahun dibawah pemerintahannya sehinggakan pada setiap buku kanak-kanak di Syria diterbitkan dengan pengisytiharannya bahawa Hafez Assad adalah Tuhan. Setibanya hari kematiannya, rakyat Syria yang berfahaman Syiah mengakui bahawa Hafez Assad adalah Tuhan menjadi sangat terkejut dan telah menafikan berita kematian Hafez Assad kerana mereka yakin bahawa Hafez Assad adalah Tuhan dan Tuhan tidak mungkin akan mati!

Hafez Assad memaksa rakyatnya untuk menjulang namanya sebagai, "Hafez Assad Dewa Kekal Syria". Pada hakikatnya yang kononnya diri mengaku "Tuhan" kini sedang berada di dalam tanah sekarang, diazab dengan api dan ular berbisa! Wallahua'lam. Hari kematian Hafez Assad merupakan hari yang paling gembira bagi rakyat Syria sejak 40 tahun lalu. Ia adalah satu-satunya hari gembira di Syria. Mereka menyambut hari kematian Hafez Assad dengan menari-nari di jalan dan membaling lebih 3000 status (Sanam) beg sampah di Syria.

Hari kematian Hafez Assad merupakan suatu hari yang sangat gembira bagi semua umat Islam dan merupakan hari yang sangat hitam kepada Israel dan Amerika Syarikat. Terdapat satu gambar yang sangat terkenal dengan Mr. Clinton menangis apabila dia menerima berita kematian sekutunya Syiah, Hafez Assad. Israel memindahkan tenteranya ke sempadan Syria kerana ditakuti jawatan presiden baru Syria yang akan dilantik oleh barat tidak menjadi  bagi memudahkan Israel melindungi sempadannya dengan selamat seperti Hafez Assad. Sudah tentu, bagaimana mereka boleh mencari pemimpin yang lebih baik? Hafez Assad telah menjual tanah Syria (bukit Golan) secara percuma, hanya kerana Israel membenarkan Hafez Assad memegang jawatan selama 40 tahun.

Setelah mengetahui sumbangan Hafez Assad terhadap rakyatnya di atas, maka adakah masih ramai dalam kalangan kita yang tak percaya dengan kekejaman puak-puak Syiah? Buktinya yang nyata melalui sejarah baru sahaja diterangkan. Percaya? Alhamdulillah. Tetapi, kenapa ada segelintir yang masih tak percaya bahawa Syiah merupakan ajaran sesat?

Tak mengapa. Mungkin sebahagian daripada kita (segelintir) terlampau bertoleransi dengan mereka, menganggap mereka hanyalah salah satu mazhab sahaja dalam Islam umpama perbezaan mazhab Syafi'ie, Maliki, Hanafi dan Hambali. Akibat daripada kurangnya pemahaman ini juga menyebabkan sekelompok daripada kita terpedaya dengan 'islamik'nya negara Iran dan taksub dengan pemimpinnya, yakni Ahmadinejad sehingga menjadikan mereka idola yang disanjungi. Na'uzubillah...

Atas keprihatinan ini, di sini saya sertakan klip video yang dapat membantu anda memahami hakikat sebenarnya Syiah. Harap sangat anda dapat meluangkan sedikit masa, insya Allah sangat-sangat bermanfaat. Sama-sama kita hayati di bawah:


Klip Video Pertama:

Klip Video Kedua:
Sila klik Like atau klik Tweet terlebih dahulu untuk membuka (unlock) link URL klip video yang kedua di bawah.


Klip Video Ketiga:


Wallahua'lam. Sumber dari Syria Care.

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa dengan membaca bahan-bahan ilmiah terbitan saya. Harap anda mendapat ilmu yang bermanfaat dan maklumat penting sedikit sebanyak ianya berguna dalam kehidupan anda.
Kalau anda rasa pandangan di dalam artikel ini ada percanggahan, kepincangan dan perlu diperbetulkan maka dipersilakan untuk berbincang dalam kotak komen di bawah.
Anda ingin tips-tips terbaru untuk kesedaran? Cuma klik di sini atau masukkan email anda di bawah untuk mendapatkan artikel terbaru dari blog ini terus ke email anda:

0 Comments:

Catat Ulasan

loading...
 
Copyright © 2016. Nukeufo89's Blog - Cara Islam - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger