Searching...

Pintu Jihad Akhirnya Terbuka Untuk Kita Dan Umat Islam Seluruh Dunia!

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Masa inilah yang rakyat Syria tunggu-tunggu daripada umat Islam sedunia! Seperti mana yang telah saya perkatakan dalam entri yang lepas bertajuk, [Peringatan (Fatwa) Ini Membuatkan Kita Tak Boleh Duduk Diam Membisu]. Pintu jihad akhirnya terbuka bagi umat Islam seluruh dunia untuk datang dan bergabung jihad di Syria menentang Iran dan Hizbullah (Hizbussyaiton).

Masa untuk berbincang dan memberi keterangan mengenai [Syiah] sudah selesai sejak hari pertama Syiah Rafidhah menyerang rakyat [Sunni], Apa gunanya ajaran Islam kita jika kita tidak mengamalkannya? Untuk itu saya akan membacakan pengumuman daripada Persatuan Ulama' Ummah Islam. Para ulama' meminta saya untuk mewakili mereka dengan membacakan pengumuman ini kepada seluruh ikhwan (saudara) muslim (seaqidah) dan saya bukanlah yang terbaik daripada mereka:

Alhamdulilah, Segala Puji bagi Allah yang berfirman:

أُذِنَ لِلَّذِينَ يُقَاتَلُونَ بِأَنَّهُمْ ظُلِمُوا وَإِنَّ اللَّهَ عَلَى نَصْرِهِمْ لَقَدِيرٌ

Maksudnya: "Diizinkan berperang bagi orang-orang (Islam) yang diperangi (oleh golongan penceroboh), kerana sesungguhnya mereka telah dianiaya; dan sesungguhnya Allah Amat Berkuasa untuk menolong mereka (mencapai kemenangan)." [Surah Al-Hajj ayat 39].

Diriwayatkan oleh Talhah r.a, sesungguhnya Rasulullah S.A.W bersabda: "Mana-mana orang Islam yang mengecewakan orang Islam yang lain yang mana darahnya ditumpahkan dan membiarkan wanita mereka itu diserang, maka Allah S.W.T akan mengecewakan orang Islam yang mana mereka mengabaikan saudaranya yang sedang dalam kesusahan; Dan mana-mana orang Islam yang membantu saudaranya yang mana darahnya ditumpahkan dan wanita mereka diserang, maka Allah S.W.T akan menolongnya ketika ia memerlukan pertolongan." [Hadis riwayat Abu Daud dan Jabir].

Seluruh dunia telah mengetahui apa yang orang-orang kafir perlakukan terhadap rakyat-rakyat di Syria. Ianya bukan lagi satu rahsia. Penyeksaan, pembunuhan, dan rogol yang dilakukan oleh orang-orang Kafir terhadap kanak-kanak, wanita-wanita, orang-orang lanjut usia dan tak terkecuali pula para pemuda.

Seluruh dunia juga telah mengetahui bahawa yang melakukan Perbuatan jahat dan keji di Syria adalah orang-orang Syiah [Rafidhah] dan [Batiniyah] yang berasal dari Iran, Iraq dan Lebanon (Hizbullah), Dan tak terkecuali dari beberapa negara seperti Russia dan China, yang mana mereka menyokong pembunuhan secara besar-besaran di Syria dan membantu dalam pembersihan etnik paling kejam yang pernah terjadi dalam sejarah.

Negara-negara tersebut menyokong rejim Syiah Assad dengan menggunakan senjata, politik dan kewangan untuk meneruskan agenda penghapusan etnik Muslim [Sunnidari tanah Syria. Pembunuhan dan pembersihan ini telah disepakati oleh barat dan negara-negara disekitar Syria untuk membersihkan Syria daripada orang-orang Islam.

Untuk menyelamatkan Syria daripada apa yang barat, negara-negara Syiah dan Kuffar rancangkan dengan membersihkan kaum Muslimin dari tanah Syria dan menggantinya dengan negara Syiah kedua selepas Iran, maka Ulama'-ulama' besar Islam di perhimpunan Ulama' Ummah Islam yang datang dari serata ceruk dunia untuk menyampaikan fatwa ini kepada seluruh kaum muslimin:

1. Kewajipan berjihad untuk membantu saudara-saudara kita di Syria. Wajib bagi setiap muslim untuk berjihad dengan jiwa, dengan harta, dengan mengirim senjata kepada Mujahidin, dan dengan cara lain bagi membantu Mujahidin. Wajib bagi kaum muslimin membantu dengan cara apapun untuk menolong menyelamatkan muslim Syria dari kelompok syaitan pembunuh. Umat Islam wajib bersatu untuk menghadapi pembunuh-pembunuh kaum muslimin dan musuh-musuh Islam berdasarkan firman Allah SWT: 

وَمَا لَكُمْ لاَ تُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللّهِ وَالْمُسْتَضْعَفِينَ مِنَ الرِّجَالِ وَالنِّسَاء وَالْوِلْدَانِ الَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا أَخْرِجْنَا مِنْ 

هَـذِهِ الْقَرْيَةِ الظَّالِمِ أَهْلُهَا وَاجْعَل لَّنَا مِن لَّدُنكَ وَلِيّاً وَاجْعَل لَّنَا مِن لَّدُنكَ نَصِيراً

Maksudnya: "Dan apakah yang menghalang kamu (maka kamu) tidak mahu berperang pada jalan Allah (untuk menegakkan ugama Islam) dan (untuk menyelamatkan) orang-orang yang tertindas dari kaum lelaki, perempuan dan kanak-kanak, iaitu mereka yang selalu (berdoa dengan) berkata: "Wahai Tuhan kami! Keluarkanlah kami dari negeri (Makkah) ini, yang penduduknya (kaum kafir musyrik) yang zalim, dan jadikanlah bagi kami dari pihakMu seorang pemimpin yang mengawal (keselamatan ugama kami), dan jadikanlah bagi kami dari pihakMu seorang pemimpin yang membela kami (dari ancaman musuh)." [Surah An-Nisa' ayat 75].

2. Pengisytiharan perang terhadap Hizbullah dan orang-orang Syiah (sekutunya) bukan sahaja terjadi di tanah Syam (Syria), bahkan negara-negara Islam yang lain pun tidak terkecuali.

3. Wajib untuk menyatukan seluruh negara-negara Islam secara amnya, dan menyatukan dalam bentuk pasukan bagi mujahidin secara khasnya. Dan jika mana-mana pihak mempunyai pertikaian, maka wajib untuk merujuk kembali kepada Al-Quran dan As-Sunnah dalam setiap perselisihan dan perbezaan pendapat.

4. Persatuan Ulama' Ummat Islam meminta pemerintah dari negara-negara barat, negara-negara Islam PBB, negara-negara teluk dan pakatan Islam serta liga Arab untuk segera mengambil sikap yang berani dan telus terhadap penjajahan di Syria dan mendesak untuk membantu Mujahidin secara terbuka dari segi keperluan yang mereka perlukan terutama senjata dan wang. Tidak lupa untuk memboikot negara-negara yang membantu sekutu Assad seperti Russia, China dan Iran. Wajib untuk mendapatkan sokongan politik dengan menyingkirkan duta-duta yang menyebelahi Assad di kedutaan-kedutaan Syria dan melantik duta-duta daripada orang-orang Syria yang asli yang bukan sama sekali daripada puak-puak pembunuh. 

5. Wajib bagi seluruh kaum muslimin untuk memboikot syarikat-syarikat milik Iran, untuk membalas atas perbuatan Iran berserta sebagai tebusan darah kanak-kanak Syria yang dibunuh di tangan Iran.

6. Mengajak seluruh pemikir, penulis, ahli politik dan pihak media untuk memulakan dengan menyokong situasi di Syria dalam pelbagai cara dan kaedah tertentu iaitu dengan membuat liputan, pendedahan dan kenyataan di hadapan pengetahuan umum (public) berkenaan dengan apa yang terjadi terhadap rakyat di Syria dengan memberitahukan perkara yang sebenar kepada dunia tentang perbuatan orang-orang Syiah yang telah membakar, merogol dan menyembelih kanak-kanak dan rakyat muslim Sunni di Syria.

7. Mengingatkan tentera Assad tentang haramnya membunuh orang-orang yang tidak bersalah di Syria berserta melarang mereka daripada menyokong rejim yang zalim seperti Basyar Al-Assad. Dan juga meminta mereka agar tidak bergabung dengan rejim yang membunuh muslim Syria.

8. Mengingatkan PBB tentang tanggungjawab antarabangsa mereka terhadap apa yang terjadi di Syria, dan meletakkan segala jenis tekanan terhadap rejim Assad, Hizbullah Lebanon dan Iran, kerana mereka memiliki standard berganda. Dan kami mahu mendedahkan mereka seluas-luas mungkin kepada pengetahuan umat Islam kerana mereka hanya mengambil berat terhadap negara-negara yang utama dan bukan keadilan manusia yang mereka utamakan!

9. Membantah dengan gelaran Mujahidin di Syria sebagai pengganas atau pemberontak melalui setiap media kepunyaan orang-orang Islam. Mereka (mujahidin) adalah Mujahidin dan orang-orang yang memperjuangkan kebebasan daripada pembunuhan dan penyeksaan yang dilakukan oleh rejim Syiah Assad. Ramai orang masih memandang dengan sebelah mata terhadap keganasan yang dilakukan oleh sekutu Iran terhadap rakyat Syria, tetapi mereka tidak boleh sama sekali menggelarkan mujahidin dengan panggilan pengganas atau pemberontak!

10. Wajib ke atas semua Badan Bukan Kerajaan dan Organisasi-organisasi Bantuan Kemanusiaan untuk bertindak segera dan bekerja keras bagi membantu rakyat Syria yang kehilangan orang-orang tersayang di tangan puak-puak penjenayah. Dan turut juga menyediakan mereka (rakyat Syria) ubat-ubatan dan makanan-makanan serta tempat tinggal. Dan bantulah mereka dengan apa jua cara sekalipun, agar mereka mampu untuk melawan kembali musuh mereka.

Dan yang terakhir, kita akan membentuk satu perhimpunan jemaah Ulama' bagi mengunjungi semua pemimpin negara-negara Islam dan meminta mereka agar mengikuti apa yang telah disebutkan sebentar tadi di atas untuk membantu rakyat Syria. Firman Allah S.W.T:

وَلَيَنصُرَنَّ اللَّهُ مَن يَنصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ 

Maksudnya: "Sesungguhnya Allah akan menolong orang yang menolong (agama)-Nya. Sesungguhnya Allah Maha Kuat lagi Maha Perkasa." [Surah Al-Hajj ayat 40].


وَاللّهُ غَالِبٌ عَلَى أَمْرِهِ وَلَـكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لاَ يَعْلَمُونَ

Maksudnya: "Dan Allah Maha Kuasa melakukan segala perkara yang telah ditetapkan-Nya, akan tetapi kebanyakan manusia tidak mengetahui." [Surah Yusuf ayat 21].


Khamis 4 Sya'ban 1434 Hijrah
Ulama Ummah Islam.
Cairo, Mesir.


- Al-Jazeera.


Pertemuan Ulama'-ulama' Islam ini dihadiri oleh Syeikh Yusuf Al-Qardhawi, Syeikh Muhammad Uraifi, Syeikh Usamah Rifa'i dan Syeikh Mohammad Hassan.

Sumber dari Syria Care.


Terbaru! Mujahidin FSA melancarkan roket RPG tepat ke arah kereta kebal Assad. Jarak yang diambil untuk melepaskan tembakan agak jauh malah kereta kebal tersebut dalam posisi yg bergerak. Alhamdulillah, Allah memberi ketepatan dengan tembakan tersebut. Allahuakbar!! Kalau anda mahu tonton klip videonya, sila klik Like atau klik Tweet terlebih dahulu untuk membuka (unlock) link URL klip video di bawah:


Wallahua'lam.

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa dengan membaca bahan-bahan ilmiah terbitan saya. Harap anda mendapat ilmu yang bermanfaat dan maklumat penting sedikit sebanyak ianya berguna dalam kehidupan anda.
Kalau anda rasa pandangan di dalam artikel ini ada percanggahan, kepincangan dan perlu diperbetulkan maka dipersilakan untuk berbincang dalam kotak komen di bawah.
Anda ingin tips-tips terbaru untuk kesedaran? Cuma klik di sini atau masukkan email anda di bawah untuk mendapatkan artikel terbaru dari blog ini terus ke email anda:

0 Comments:

Catat Ulasan

loading...
 
Copyright © 2016. Nukeufo89's Blog - Cara Islam - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger