Searching...

Subhanallah! Sungguh Indah Akhlak Mujahidin Jabhah Al-Nusrah!

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Subhanallah! Sungguh indah akhlak mujahidin Jabhah Al-Nusrah! Mari kita ambil iktibar daripada akhlak mereka yang sejati ini. Meskipun rumah itu sudah lama ditinggalkan oleh pemiliknya yang telah lama lenyap ataupun berpindah, mereka (mujahidin) meminta maaf kepada tuan empunya rumah tersebut  dengan meninggalkan satu pesanan ringkas seperti dalam gambar di atas setelah mereka masuk ke rumah tersebut tanpa izin. Teks pesanannya diterjemahkan dalam bahasa melayu yang berbunyi: 

"Kepada pemilik rumah ini, kami memohon maaf kerana terpaksa masuk ke rumah ini untuk mengambil wudhu' dan bersolat di sini."

Semoga Allah memberkati para mujahidin Syria kesemua sekali baik Jabhah Al-Nusrah, FSA, Liwa' Tauhid, Harakah Al-Syam, mahupun mujahidin yang lainnya dan memberikan mereka semua kemenangan dengan cepat. Dan semoga kita termasuk dalam golongan orang-orang yang dapat mencontohi akhlak-akhlak Rasulullah S.A.W seperti mana yang mujahidin Jabhah Al-Nusrah telah lakukan di atas.


Mujahidin membaca al-Qur'an ketika di medan jihad!


Subhanallah... Mujahidin ini masih mampu membaca Al-Qur'an ketika di dalam medan jihad. Ya, Al-Quran mampu memberi ketenangan kepada mereka. Baik yang membaca ayatnya, mahupun yang mendengar alunannya. Rujuk klip video berkenaan:


Klip video tersebut dirakamkan di Daryya, iaitu di kawasan pinggiran Dimasyq. Mujahidin tersebut sedang berada di dalam sebuah kubu pertahanan mereka ketika salah seorang daripada mereka sedang membaca Al-Qur'an.


Santai +18SG.


Bahaya! Jika anda tonton video ini, mahunya boleh terkejut beruk dibuatnya. Boleh berdegup kencang jantung anda disebabkan klip video tersebut dirakam dalam format HD (real). Rakaman tersebut adalah serangan mujahidin ke atas kawasan yang disyaki ibu pejabat bagi askar tali barut Assad (Syabiha Assad) di Daryya. Kalau anda mahu tonton juga, sila klik Like atau klik tweet terlebih dahulu untuk membuka (unlock) klip video tersebut di bawah:


Wallahua'lam.

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa dengan membaca bahan-bahan ilmiah terbitan saya. Harap anda mendapat ilmu yang bermanfaat dan maklumat penting sedikit sebanyak ianya berguna dalam kehidupan anda.
Kalau anda rasa pandangan di dalam artikel ini ada percanggahan, kepincangan dan perlu diperbetulkan maka dipersilakan untuk berbincang dalam kotak komen di bawah.
Anda ingin tips-tips terbaru untuk kesedaran? Cuma klik di sini atau masukkan email anda di bawah untuk mendapatkan artikel terbaru dari blog ini terus ke email anda:

0 Comments:

Catat Ulasan

loading...
 
Copyright © 2016. Nukeufo89's Blog - Cara Islam - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger