Searching...

Kemiskinan Tidak Menghalang Mereka Daripada Melakukan Kerja-kerja yang Kreatif

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Rakyat menolak rejim Assad disebabkan apa yang dilakukan oleh rejim itu iaitu penindasan dan pembunuhan beramai-ramai terhadap rakyat-rakyat Syria. Oleh itu, rakyat-rakyat Syria bangkit menentang pemerintah yang zalim itu dengan cara iaitu mereka melawan dengan apa yang ada di tangan mereka. Selain rakyat jelata, anggota Jaisyul Hurr semakin bertambah ramai setelah tentera-tentera yang menyokong Basyar Assad semakan ramai yang sedar dan kembali ke pangkal jalan dengan beranggapan bahawa selama ini mereka membela yang bathil.

Selain itu, khabarnya juga semakin ramai pemuda Muslimin Ahlussunnah waal Jamaah dari Benua Eropah, Asia, dan Afrika datang membantu saudara-saudaranya melawan rejim Assad yang sedang mengamuk. Terutama setelah semakin luas tersebarnya pendedahan dalam penglibatan Syiah Iran dan Lebanon ke atas Syria.

Di bawah ini adalah kepelbagaian gambar yang diterbitkan dari beberapa pejabat berita, yang menggambarkan bahawa serba-serbi kebolehan kelengkapan persenjataan Jaisyul Hurr. Melihat pada gambar-gambar di bawah, terbukti bahawa jauhnya panggang dari api terhadap apa yang dipropagandakan oleh rejim Assad. Mereka mengatakan, Jaisyul Hurr adalah, "Gerombolan bersenjata Al-Qaeda yang dipersenjatai oleh Amerika dan sekutunya". Kenyataan di medan perang secara LIVE menunjukkan bahawa Jaisyul Hurr adalah rakyat-rakyat Syria yang mana kerana sudah tidak tahan ditindas oleh rejim zalim, maka Allah S.W.T memberi ilham kepada mereka (Jaisyul Hurr), untuk melawan dengan cara mereka yang tidak diduga sebelumnya. Bak kata pepatah, Rajin penyebab kepada kepandaian, kemiskinan penyebab kepada kekreatifan.

Jom lihat gambar-gambar tersebut:


Wallahua'lam.

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa dengan membaca bahan-bahan ilmiah terbitan saya. Harap anda mendapat ilmu yang bermanfaat dan maklumat penting sedikit sebanyak ianya berguna dalam kehidupan anda.
Kalau anda rasa pandangan di dalam artikel ini ada percanggahan, kepincangan dan perlu diperbetulkan maka dipersilakan untuk berbincang dalam kotak komen di bawah.
Anda ingin tips-tips terbaru untuk kesedaran? Cuma klik di sini atau masukkan email anda di bawah untuk mendapatkan artikel terbaru dari blog ini terus ke email anda:

0 Comments:

Catat Ulasan

loading...
 
Copyright © 2016. Nukeufo89's Blog - Cara Islam - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger