Searching...

Mujahidin Pakistan, Taliban dan Al-Qaeda Telah Pun Menuju Ke Syria Untuk Berjihad Melawan Rejim Assad

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Suleman iaitu seorang daripada mujahidin yang berasal dari Pakistan, sedang dalam perjalanan ke medan pertempuran baru di Syria untuk bergabung bersama-sama dengan pejuang Muslim (mujahidin Syria) melawan rejim Assad.

Suleman telah bertahun-tahun mensasarkan kelompok Syiah di negaranya dan sehingga kini beliau masih lagi memerangi Syiah di negaranya sendiri. Beliau juga merupakan salah satu anggota kelompok tentera militan paling digeruni di negara itu.

Para Mujahidin yang bertolak dari Pakistan dan menuju ke Syria di antaranya termasuklah anggota Al-Qaeda, Taliban Pakistan dan kelompok Suleman sendiri yang bernama Lashkar-e-Jhangvi. Mereka semua melihat negara Syria sebagai pertempuran yang paling mendesak pada saat ini.


Pejuang Taliban telah pun tiba di Syria untuk bergabung dengan Al-Qaeda dan Jabhah Al-Nusra untuk melawan rejim Assad. Betapa bersemangatnya mereka berjihad dalam satu kelompok mujahidin Islam dengan membuat persiapan dari segi mental dan fizikal. Segala apa jua bentuk kelengkapan dan latihan telah pun mereka lakukan dengan begitu sempurna dan bersungguh-sungguh. Subhanallah! Rujuk klip video berkenaan:


Inilah yang dikatakan Islam itu diibaratkan sebagai satu batang tubuh yakni, "cubit peha kanan, peha kiri terasa sakit juga."

Firman Allah S.W.T:

وَتَعَاوَنُواْ عَلَى الْبرِّ وَالتَّقْوَى وَلاَ تَعَاوَنُواْ عَلَى الإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ وَاتَّقُواْ اللّهَ إِنَّ اللّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ

Maksudnya: "Dan hendaklah kamu bertolong-tolongan untuk membuat kebajikan dan bertaqwa, dan janganlah kamu bertolong-tolongan pada melakukan dosa (maksiat) dan pencerobohan. Dan bertaqwalah kepada Allah, kerana sesungguhnya Allah Maha Berat azab seksaNya (bagi sesiapa yang melanggar perintahNya)." [Surah Al-Maidah ayat 2].


Situasi Di Damaskus Kini Begitu Teruk.


Berikut adalah kenyataan daripada FSA berkenaan dengan situasi di Damaskus yang begitu teruk dengan pembunuhan beramai-ramai oleh rejim Assad setakat ini: 

"Ini adalah kesempatan buat kali yang terakhir untuk kamu semua berundur dan meninggalkan rejim Assad. Rejim Assad sudah berada pada tahap penghujung. Kami akan mengeluarkan kenyataan dengan segera yakni dengan mengumumkan bahawa tempoh masa kamu semua bersama dengan rejim Assad telah pun tamat. 

Untuk mereka semua yang terlibat dengan rejim Assad, larilah selagi kamu masih boleh lari lagi. Kami akan ke Damaskus dan menuju ke istanamu, Basyar. Sudah lima kali media pro-Assad mengaku telah membunuh saya, tapi saya masih hidup dan sedang bertempur di tengah Damaskus." 

Rujuk klip video berkenaan bagi kenyataan FSA di atas:Khas Di Syria...


Pasukan asing (Taliban dan Al-Qaeda) bertemu dengan pasukan asing (Iran dan Hizbussyaiton).

Mujahidin Taliban memberikan hukuman kepada tentera Garda Revolusi Iran yang kini telah pun berjaya mereka tangkap dengan berdasarkan gambar di atas. Rujuk link klip video berkenaan:

http://www.youtube.com/watch?v=EnFtZNRbrBc

Maaf, dukacita dimaklumkan bahawa klip video telah dihapuskan dari Youtube mungkin disebabkan oleh...???

Wallahua'lam.

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa dengan membaca bahan-bahan ilmiah terbitan saya. Harap anda mendapat ilmu yang bermanfaat dan maklumat penting sedikit sebanyak ianya berguna dalam kehidupan anda.
Kalau anda rasa pandangan di dalam artikel ini ada percanggahan, kepincangan dan perlu diperbetulkan maka dipersilakan untuk berbincang dalam kotak komen di bawah.
Anda ingin tips-tips terbaru untuk kesedaran? Cuma klik di sini atau masukkan email anda di bawah untuk mendapatkan artikel terbaru dari blog ini terus ke email anda:

0 Comments:

Catat Ulasan

loading...
 
Copyright © 2016. Nukeufo89's Blog - Cara Islam - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger