Searching...

Seorang Propaganda Assad Sedang Sibuk Menjadi Hero Mengenai Isu Di Syria

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Gambar di atas adalah seorang 'sister' yang diberi nama, Mother Agnes seperti mana yang telah saya siarkan dalam entri yang lepas bertajuk, [Apakah Tanda Bagi Semua Ini?]. Nama sebenarnya ialah "Fadia Al-Laham" berasal dari Lubnan. Dia telah dijemput ke Malaysia beberapa kali oleh sebuah badan NGO. Selain itu, [TV3] ada pernah mewawancara dia mengenai isu di Syria. Badan NGO yang telah menjemput dia untuk beberapa kali adalah, "Perdana Global Peace Foundation" dan meminta dia bercakap dengan memberikan keterangan bagi pihak orang-orang Syria di Malaysia walaupun:
 1. Dia bukan orang Syria. Dia adalah orang Lubnan!
 2. Dia bukan Islam. Untuk makluman anda sekalian, di Syria mempunyai 85% orang Muslim Sunni. 
 3. Dan yang paling penting ialah, wanita ini bekerja untuk Basyar Assad, seperti yang kita lihat dalam laporan terbaru iaitu, dia mengucapkan terima kasih kepada Basyar Assad untuk menjaga dan menyayangi kaumnya, untuk memberi semua orang makanan, air dan tempat tinggal termasuklah musuhnya!

Inilah yang kita gelarkannya sebagai seorang propaganda Assad yang sedang sibuk menjadi hero mengenai isu di Syria. Dia juga pernah berkata:

"Kerajaan Basyar Assad mempunyai kesabaran yang sangat tinggi dan mempunyai rasa belas kasihan dalam menghargai semua rakyat-rakyatnya dengan kasih sayang, maka kita akan membantu mereka dengan membuka sebuah hospital bergerak untuk merawat mangsa-mangsa yang cedera di Homs."

Perempuan ini juga mahu membuka sebuah Hospital Kristian bergerak di Homs untuk merawat askar Syiah Basyar Assad yang tercedera. Tetapi di Malaysia, sebuah badan NGO yang dipanggil, "Perdana Global Peace Foundation" dengan bangganya menjemput perempuan Mother Agnes ini, dan membantu dia menjadikannya terkenal!

Sila rujuk klip video berkenaan, untuk mengetahui dengan lebih lanjut:


Jika benarlah dia akan ke Homs, semoga dirinya sentiasa akan menjadi buruan Mujahidin Syria!

Wallahua'lam. Sumber dari Syria Care.

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa dengan membaca bahan-bahan ilmiah terbitan saya. Harap anda mendapat ilmu yang bermanfaat dan maklumat penting sedikit sebanyak ianya berguna dalam kehidupan anda.
Kalau anda rasa pandangan di dalam artikel ini ada percanggahan, kepincangan dan perlu diperbetulkan maka dipersilakan untuk berbincang dalam kotak komen di bawah.
Anda ingin tips-tips terbaru untuk kesedaran? Cuma klik di sini atau masukkan email anda di bawah untuk mendapatkan artikel terbaru dari blog ini terus ke email anda:

2 Comments:

 1. kristian manyokong basyar kerana mereka melihat kekejaman pemberontak,yg meyembelih di sana dan sini termasuk paderi,saya membaca kisahnya awal lagi.rebel tidak mendapat sokongan rakyat,mereka akan kalah..tunggu ,,mana ada demonstrasi sekarang,,demonsrasi menentang rebel ada, barat takkan menolong rebel sebab mereka tidak mahu melihat tangan suci mereka berlumuran darah, kepala bapak pemberontak bandar bush baru bersila depan putin nak merasuah supaya jgn menyokong syria.piirah russia gelak kat dia,..bocor pula skuad pembunuh yg bakal jadi duta us di mesir...ya Allah berilah hidayah kepada kaum takfiris,

  BalasPadam
 2. knp amerika tak jadi bom Syria? bukan krn assad tu sekutu amerika tapi kalau Assad jatuh, puak2 takfiris ini akan bunuh org2 kristian.

  http://www.huffingtonpost.com/2013/09/01/rand-paul-syria_n_3852644.html
  http://shariaunveiled.wordpress.com/2013/09/17/the-blood-of-the-innocent-is-on-the-hands-of-barack-as-fsa-rebels-behead-christian-girl-video/
  http://www.aina.org/news/20130907133752.htm

  BalasPadam

loading...
 
Copyright © 2016. Nukeufo89's Blog - Cara Islam - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger