Searching...

Kenyataan Rabbi Yahudi ini Menunjukkan Jordan dan Arab Saudi Merupakan Rakan Kongsi Mereka

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Seorang Rabbi Yahudi yang bernama, Avi Lipkin dalam bukunya yang berjudul, "Nubuwah Dalam Berita" mendedahkan ketakutan rakyat Israel terhadap runtuhnya negara rakan kongsi mereka di Timur Tengah iaitu Arab Saudi dan Jordan yang boleh menyebabkan krisis keselamatan di Israel. 

Rabbi Avi Lipkin mendedahkan, "Barat harus melindungi negara-negara tersebut dengan kekuatannya daripada dikuasai oleh Mujahidin Negara Islam Iraq dan Syria (ISIS)". "Saya jangkakan ISIS boleh mengambil alih Jordan dan Arab Saudi untuk mengawal hulu minyak utama yang membekalkan bahan bakar minyak petroleum mentah ke Barat", tambah Rabbi Yahudi itu. 

Menurut Rabbi Yahudi tersebut, sekira jatuhnya Jordan ke tangan ISIS adalah sebuah serangan besar terhadap Israel, dan ini bererti hancurnya kekuatan ekonomi Barat yang bersandarkan pada bahan bakar minyak. Sumber dari Eramuslim.

Berikut merupakan bukti bagi kata-kata Rabbi Yahudi tersebut:Sejauh mana kebenarannya, Wallahua'lam.

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa dengan membaca bahan-bahan ilmiah terbitan saya. Harap anda mendapat ilmu yang bermanfaat dan maklumat penting sedikit sebanyak ianya berguna dalam kehidupan anda.
Kalau anda rasa pandangan di dalam artikel ini ada percanggahan, kepincangan dan perlu diperbetulkan maka dipersilakan untuk berbincang dalam kotak komen di bawah.
Anda ingin tips-tips terbaru untuk kesedaran? Cuma klik di sini atau masukkan email anda di bawah untuk mendapatkan artikel terbaru dari blog ini terus ke email anda:

0 Comments:

Catat Ulasan

loading...
 
Copyright © 2016. Nukeufo89's Blog - Cara Islam - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger